6 Najčešćih problema na računaru

1. Zlonameran softver ( Malware) : u ovu grupu se ubrajaju - (Eng. viruses, spyware, adware, trojan horses, worms, rootkits). Ukoliko sumljate da je vaš sistem zaražen ovim štetnim programima, pogledajte na koji način ih možete ukloniti s vašeg računara tako što ćete kliknuti na ovaj link.

2. Spor računar : Ukoliko vam je računar spor, možete da pokušate na nekoliko načina da ga ubrzate. Kliknite na ovaj link da saznate kako da ubrzate spor računar. Ako vam ništa ne pomogne jedino što vam preostaje je da kupite nov računar.

3. Prašina : Računar proizvodi statični elekticitet i samim tim je pravi magnet za skupljanje prašine. Posetite ovaj link da vidite kako da očistite vaš računar.

4. Pokvaren Hard Disk : Ovo je komponenta koja se najčešće kvari na računaru. Postoji nekoliko načina da se kvar odloloži ali zamena je neizbežna. Pogledajte na ovom linku kako možete da spečite kvar i produžite vek trajanja vašeg Hard Disk-a. Uzrok kvara mogu da budu i "loši sektori" na Hard Disk-u, više o tome ovde.

5. Pokvarena napojna jedinica : Ukoliko vam računar ne daje znakove života najverovatnije da vam je napojna jedinica u kvaru. U ovom slučaju se preporučuje zamena(popravljanje vam se ne isplati). Kako da znate da vam je napojna jedinica u kvaru? Više o tome na ovom linku.

6. CD/DVD čitač ne radi : Sigurno jedan od čestih problema kod mnogih korisnika. Pogledajte na koji način možete da osposobite vaš čitač.


0 comments:

Post a Comment

Kontakt

Name

Email *

Message *

Blogroll