Kako da obrišete Ask toolbar sa Google Chrome?

Prvo što treba da uradite je da odete u Control Panel (kontrolni panel) i udjete u : Windows XP / Add or Remove Programs/ Dodajte ili uklonite programe ili ako koristite Windows 7 kliknite Programs / Uninstall a program. Kada vam se pojavi meni sa svim instaliranim programima, pronadjite Ask Toolbar i klkinite desnim klikom na ikonisu a zatim kliknite Uninstall. Nakon toga će vam automatski Ask toolbar biti deinstaliran sa vašeg računara.

Ukoliko ga niste pronašli i izbrisali u kontrolnom panelu predjite na sledeći korak.

Sledeće što treba da uradite je da pokrenete Google Chrome pretraživač. U desnom gornjem uglu klinite na ikonicu s tri vodoravne crte. Kada vam se pojavi prozor zaustavite kursor(miš) na Tools/ Alatke a kada vam se pojavi novi prozor kliknite na Extensions/ Proširenja i tu pronadjite ask toolbar i izbrišite ga tako što ćete kliknuti na ikonicu "korpa za otpatke" kada vam se pojavi mali prozor kliknite na Remove/ Ukloni da potvrdite brisanje (na ovaj način možete da izbrišete i sve ostalo što ne koristite ili što ste greškom instalirali u proširenja).
Kada ste to uradili sledeće što treba da uradite je da ponovo kliknete gore desno na ikonicu s tri crte pa kliknite na Settings/ Podešavanja i nakon što vam se pojavi prozor sa podešavanjima kliknite na Manage search engines/ Upravljaj pretraživačima, pogledajte sliku dole:
Kada vam se pojavi lista sa pretraživačima izbrišite( kiknite na mali x, svaki posebno) sve osim Google, Yahoo i Bing pretraživača i izaberite Google da bude Make default/ Učini zadano i kliknite dole na Done/ Učinjeno.
Nakon ovih podešavanja trebalo bi da ste uspešno uklonili Ask Toolbar sa vašeg Google Chrome pretraživača!
Na ovaj način možete da uklonite i bilo koji drugi toolbar sa Chrome.

Savet: kada sledeći put budete instalirali neki do programa pazite da ne instalirate ask toolbar zajedno s njima, jer tako uglavnom završi instaliran na vašem računaru.

0 comments:

Post a Comment

Kontakt

Name

Email *

Message *

Blogroll