Bucan racunar/ kako resiti problem?

Bucan racunar/ kako resiti problem?

Postoji nekoliko razloga zbog kojih imate bican racunar. Prvi je da vam je kuler(ventilator) oni se nalaze na procesoru u napojnoj jedinici i na samom kucistu (u zavisnosti od modela) to mozete da ispitate tako sto na sekundu zaustavite kuler i odmah ga pustite da nastavi sa radom. Kada utvrdite koji kuler pravi problem zamenite ga sa novim. 
Drugi problem moze da bude pregrevanje, to se odrazava na kuler na procesoru, probajte da ga ocistite, zamenitei  termalnu pastu. Kada je procesor previse pregrejan racunar automatski povecava obrtaje RPM kulera i samim tim i buka je veca.
Treci problem i manje verovatan, ali moguc je da kabal od napojne neki od viska dodiruje ventilator i tako pravi neprijatan zvuk, znaci otvorite kuciste i proverite da li su kablovi dobro uvezani i da ne dodiruju nijedan kuler.


3 comments:

  1. prilikom gasenja kompjutera tj.shut down kompjuter se iskljuci a trenutak kasnije se opet upali

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pozdrav, moguće je da postoji kratak spoj na matičnoj ploči ili nekoj od komponenti tipa, lan kartica, muzicka kartica itd. Ukoliko imate neku od tih kartica u svom racunaru probajte bez njih da pokrenete a zatim da ugasite racunar, pa na taj način da probate da pronađete "parazita".

      Delete
  2. Pozdrav, ja imam Dell precision 5410 sa quad core 2.33GHz procesorom. Nadogradio sam ram sa 6gb na 14gb i od tada mi je računar nepodnošljivo prebučan. Šta je uzrok buke i kako je riješiti?

    ReplyDelete

Kontakt

Name

Email *

Message *

Blogroll