Najbolji besplatni antivirus programi

Ovo je možda najčešće pitanje svakoga ko dosta vremena provodi na internetu i želi da mu računar bude bezbedan od virusa. Ali moramo da budemo svesni da ne postoji bezbedna zaštita bila ona bespatna ili plaćena. U ovom postu govorićemo o besplatnoj antivirus zaštiti tj. koji je najbolji besplatan antivirus program.
Na prvom mestu po mom izboru je Avast , zatim Avira i na kraju AVG ako izaberete bilo koji od ova tri antivirus programa nećete pogrešiti, izbor je na vama. Naravno možete da koristite samo jedan antivirus program, ovo je veoma bitno! Ako instalirate dva ili više antivirus programa na računaru možete da oštetite sistem!

Pravilna upotreba antivirus programa

Da bi vaš sistem bio bezbedan morate da proveravate da li je antivirus ažuriran (Update) tj. da je baza podataka obnovljena na najnoviju verziju. Takodje važno je napomenuti da skenirate sistem bar jednom mesečno i da to radite u Safe Mode. Ako ne znate kako da skenirate sistem iz Safe Mode kliknite ovde i pročitajte post do kraja.

Uz vaš antivirus program možete da instalirate antimalver program. Jedan od najboljih je Malwarebytes.
Nakon skeniranja sa antivirus programom poželjno je da vaš računar skenirate sa Malwarebytes da bi bili sigurni da nemate štetnih programa na vašem računaru. Za detaljinje o ovom programu kliknite ovde.

0 comments:

Post a Comment

Kontakt

Name

Email *

Message *

Blogroll