Kako da instaliram Web kameru bez CD-a ?

Imate web kameru i ne znate kako da je povežete sa računarom? Pravilo br. 1 je da saznate tačan naziv kamere, pogledajte na kutiji a ako nemate kutiju potražite oznake M/N: na samoj kameri ili na njenom USB
kablu (obično stoji mala deklaracija). Kada saznate koja je marka i model u pitanju pravilo br. 2 je odete na internet i koristite Google pretraživač. Pronadjite zvanični sajt proizvodjača vaše Web kamere i pokušajte da pronadjete isključivo model koji imate.

Primera radi, recimo da imate web kameru marke "Genius" , kucajte u Google pretraživač reč "Genius" kada vam pretraživač ponudi pronađene sajtove nadjite "Genius"-ov orginalni sajt a to je: www.geniusnet.com


Na ovaj način radite sa bilo kojom drugom markom kamere, bitno je samo da pronadjete orginalni (zvanični) sajt. Nakon što pronadjete sajt, potražite opciju Products (Proizvodi) ili Computer Accessories, zatim pronađite "WebCAM" meni ili "Support" .Modeli web kamera su obično slikovito prikazani, tako da vam neće prestavljati problem da pronadjete model kamere kakav vi posedujete. Kada pronadjete vaš model web kamere kliknite na nju ili na njen naziv. Pronadjite opciju "Downloads" , tu pronadjite User’s Manual (Uputstvo) i izaberite na kom jeziku želite da izaberete uputstvo i kliknite na "download"  da bi ste ga sačuvali na vaš računar. Kada se preuzimanje završi preuzmite i "Driver", pronadjite onaj koji odgovara vašem sistemu! Nakon preuzimanja drajvera možete da zatvorite pretraživač i pronadjete uputstvo koje je obično u PDF fajlu. Kada ga otvorite saznajte kako da instalirate vašu web kameru uz detaljno "korak po korak" objašnjenje.

Savet: Za vas koji ne uspete da pronadjete uputstvo za instalaciju znajte da kod većine modela morate prvo da instalirate drajver, pa tek nakon toga da uključite kameru u bilo koji slobodan USB port i nakon toga je upalite ili probajte na Skype!


UsUser’s Manualer’s Manual

0 comments:

Post a Comment

Kontakt

Name

Email *

Message *

Blogroll